Actualitate

Statele Unite și Coreea de Sud au convenit să suspende manevrele militare comune

Statele Unite și Coreea de Sud au convenit să suspende pe termen nedeterminat exercițiile militare comune, după cum a decis președintele american, Donald Trump, după întrevederea cu liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, relatează site-ul agenției Reuters.
„Pentru a susține rezultatul summitului din Singapore, în coordonare cu aliații din Coreea de Sud, secretarul Apărării, James Mattis, a suspendat pe termen nedeterminat exercițiile militare comune. Este vorba de exercițiul Protectorul Libertății și de două programe pentru instruirea membrilor Forțelor navale sud-coreene, manevre care urmau să aibă loc în următoarele trei luni”, a anunțat Dana White, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Coreea de Sud și Statele Unite au decis amânarea pe termen nedeterminat a exercițiilor militare comune care erau programate în următoarele trei luni. Este vorba de un efect al reuniunilor la nivel înalt între SUA și Coreea de Nord și între Coreea de Sud și Coreea de Nord. Pot exista și măsuri suplimentare în cazul în care Coreea de Nord continuă cooperarea productivă”, a confirmat Ministerul sud-coreean al Apărării.