Actualitate

Trei persoane au murit în Europa din cauza furtunii ”Herwart”

Cel puţin trei persoane au murit din cauza unei furtuni care a lovit duminică dimineaţa centrul Europei provocând întreruperi în furnizarea energiei electrice şi perturbând traficul rutier şi feroviar, potrivit serviciilor de urgenţă, informează AFP.

În Cehia, prăbuşirea mai multor arbori a provocat moartea a două persoane, o femeie din apropiere de oraşul Trebic (sud-est) şi un bătrân din Jicin (nord-est).
În Polonia, un şofer a murit în maşină în urma coliziunii cu o ramură căzută pe o şosea din apropiere de Szczecin (nord-vest), potrivit pompierilor.
Vântul puternic a provocat întreruperi ale circulaţiei pe zeci de căi ferate şi mai multe drumuri Cehia. De asemenea, nivelul mai multor râuri din nordul ţării au atins cotele de alertă, notează Agerpres.

„În prezent, sute de mii de gospodării sunt private de electricitate”, a declarat în cadrul unui comunicat emis duminică dimineaţa Sona Holingerova Hendrychova, purtătoarea de cuvânt a companiei de stat CEZ.
Aproximativ 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi ale furnizării de energie electrică în vestul Poloniei, precizează AFP.

Departamentul de pompieri din Berlin a declarat stare de urgenţă, duminică dimineaţă, din cauza unei furtuni numită ”Herwart” care a produs haos pe străzile din capitala Germaniei. Un bărbat a fost grav rănit după ce o schelă aflată pe un şantier s-a prăbuşit peste el, a anunţat un purtător de cuvânt. Acoperişul unei clădiri rezidenţiale a fost desprins, iar mai mulţi copaci au fost scoşi din rădăcini de rafalele puternice de vânt, a adăugat responsabilul.

Libertatea.ro