Actualitate

Trei politisti aradeni, acuzati ca au snopit în bataie un minor de 16 ani

Părinții unui copil de 16 ani din localitatea arădeană Șagu acuză trei polițiști că le-ar fi snopit în bătaie băiatul.

Întâmplarea s-a petrecut, potrivit spuselor părinților și minorului, miercuri seara, la Postul de Poliție din localitatea vecină, Vinga.

Liliana Petrescu a declarat că, miercuri seara, unul dintre copiii săi a fost ridicat de trei polițiști, minorul fiind bănuit că ar fi coautor al unui furt dintr-o locuință din localitatea Șagu, scrie specialarad.ro. Atât mama, cât și fiul său, spun că oamenii legii i-ar fi aplicat minorului o corecție fizică pentru a-l determina să recunoască un furt pe care, spun tot aceștia, nu l-ar fi comis.
Au venit trei polițiști, Raul Bibarț, Silviu Ruță și încă un polițist pe care copilul nu îl cunoștea, dar nu cu mașina de Poliție. L-au luat și l-au dus la Postul de Poliție din Vinga, nu din Șagu, de unde suntem noi, unde l-au lovit în cap, peste picioare, la coaste și peste mâini. I-au dat ochelarii jos, copilul având dioptrii mari și i-au dat cu bocancii în cap și cu pumnii în coaste. Au vrut să-l facă să recunoască o faptă pe care de fapt nu a comis-o. La final l-au pus să semneze o declarație bătută la calculator și i-au spus Semnează aici, f***-ți m***i m***i și recunoaște tot ce ai furat, iar copilul, de frică să nu mai fie bătut iar a semnat, dar nu știa ce, nici măcar nu a putut să citească ce a semnat. Nu l-au luat doar pe el, ci pe încă un băiat, pe care l-au dus la Arad, ca să-i ia amprentele”, spune Liliana Petrescu.

Cât despre presupusul furt, mama minorului de 16 ani spune că: „Am înțeles că ar fi vorba despre o pereche de papuci, ceva parfumuri și cred că niște bani. Acestea ar fi fost furate dintr-o casă din Șagu. L-au luat pe copilul meu fiindcă el și celălalt băiat munceau cu ziua la o casă din vecini, la niște lemne. Și eu mai lucrez acolo, la un domn, unde mai fac curat. Și fiindcă cei doi copii lucrau acolo, polițiștii s-au gândit că ei au furat. Nu suntem o familie înstărită, dar copilul meu nu a furat niciodată, nimic. Tocmai de aceea mai muncea cu ziua pentru a-și mai câștiga un bănuț. N-am auzit să fie bătuți violatorii și criminalii, dar au bătut un copil nevinovat„.

Citeste mai mult pe RTV.NET: