Actualitate

Ucrainienii care au evadat de la arestul IPJ Maramures ,paziti de luptatori SASS

Trei tineri ucrainieni, aflați în arest preventiv și condamnați de Tribunalul Maramureș, au fost escortați de trupele speciale de poliție SASS la Curtea de Apel Cluj, unde a început judecarea apelului.

Inculpații au stat încătușați în boxă și nici traducătorului nu i-a fost permis să se apropie de ei. Măsurile extreme vin după ce doi dintre ucrainieni au evadat din Centrul de Reținere al Poliției Maramureș în toamna lui 2020, însă fără a agresa pe cineva.
La Curtea de Apel Cluj, ucrainienii au fost însoțiți de patru luptători SASS bine închegați, care au stat la fiecare colț al boxei acuzaților, atenți la tot ce mișca în jur.

Inculpații cetățeni străini au avut nevoie de interpret, dar din cauza plexiglasului anti-Covid foarte înalt montat la boxă, abia auzeau ce vorbește acesta.

La un moment dat, traducătorul a cerut voie să meargă în lateralul boxei, unde nu este plexiglas, dar șeful echipajului SASS i-a spus că ”nici vorbă, nu se poate”.

Inculpații, care nu au niște fizice impresionante, au stat încătușați și în boxă, unde în mod normal se dau jos cătușele inculpaților, acestea fiind folosite pe perioada transportului.

Sursa