Actualitate

Un bărbat din Piatra Neamț ,bătut în secția de poliție

Bărbatul de 37 de ani cum iese din sediul Poliției Piatra Neamț cu urme de lovituri pe față
IPJ Neamț a transmis că a fost deschis un dosar penal in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.
Potrivit Poliției, sâmbătă, în jurul orei 20:30, bărbatul, în timp ce se afla într-un taxi, a adresat injurii și expresii jignitoare unui echipaj format dintr-un polițist și un jandarm.

În acel moment, agentul de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului și a procedat la interceptarea bărbatului în cauză, fiindu-i solicitat să se legitimeze. Întrucât a refuzat să furnizeze date privind identitatea sa, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Piatra Neamț, în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Neamț. La sediul Poliției din Piatra Neamț, bărbatul a fost sancționat cu 2.000 de lei. Doar că imagini publicate în mediul online, preluatea și distribuite pe Facebook și de Ciprian Necula, activist pentru drepturile romilor, arată cum bărbatul părăsește secția de poliție cu fața tumefiată și urme de sânge pe tricou.
În jurul orei 21.30, bărbatul în cauză ar fi apelat numărul unic de urgență 112 sesizând faptul că a fost agresat de către echipajul de poliție. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă”, a transmis IPJ Neamț.

În dosarul penal este cuprinsă și o anchetă internă în vederea stabilirii împrejurării și dacă se confirmă fapta și pentru a se stabili situația de fapt”, a subliniat agent principal de poliție Pușcașu Mariana Georgiana