Actualitate

Un depozit din Jilava s-a făcut scrum

Un incendiu izbucnit în luna februarie a anului trecut într-un depozit aflat într-un parc industrial din Jilava, lângă Bucureşti, a provocat o pagubă de un milion de euro, iar ancheta nu a fost nici până acum finalizată.
Probelmele au început în luna februarie a anului trecut, atunci când un incendiu a izbucnit la un depozit situat în parcul industrial Progresul din Jilava. Flăcările s-au extins şi la un alt depozit, aflat în imediata apropiere, care aparţine unei companii de mobilă.

Tot ce se afla în acel depozit s-a făcut, iar paguba s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. O anchetă a fost deschisă, însă nici până astăzi nu a fost finalizată, astfel încât paguba să poată fi recuperată.
O parte dintre clienţi i-am pierdut, după ce toată marfa pe care o aveam a ars, avem împrumuturi, am rezistat mai bine de un an, însă suntem la o lună-două de faliment, iar ancheta este tergiversată”, a declarat Sorin Crudu
Constată depăşirea duratei rezonabile a procesului penal şi, pe cale de consecinţă, stabileşte drept termen pentru finalizarea urmăririi penale – 01.09.2023 în care procurorul să rezolve cauza (conform art. 327 C.proc.pen). Petentele nu pot formula o nouă contestaţie întemeiată pe disp. art. 488 ind.1 C.proc.pen., mai devreme de 01.09.2023. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în decizia luată de Judecătoria Cornetu pe 6 aprilie 2023.
Expertul trebuia să depună raportul până pe 7 noiembrie 2022. De atunci, ni se spun tot felul de tertipuri. Problema e şi la Poliţie, dar şi la expertul desemnat să efectueze raportul. Ba poliţistul este în concediu, ba expertul nu a reuşit să ajungă. Noi, la acest moment, nu avem gata raportul de expertiză, iar termenul de finalizare a dosarului este 1 septembrie 2023”, a declarat Nicu Vîrtosu, avocatul companiei păgubite.

sursa