Actualitate

Un student din Iaşi îşi ameninţă profesorul cu moartea

Un student din Iaşi îşi ameninţă profesorul cu moartea
Un student din Iaşi îşi ameninţă profesorul cu moartea

În ultima perioadă, pe reţelele de socializare au început să apară din ce în ce mai multe filmări în care oamenii recurg la violenţe verbale şi fizice şi la ameninţări.

Este şi cazul unui student la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, al cărui mesaj video a devenit viral într-un timp foarte scurt. Nemulţumit de modul în care profesorul de statistică l-a eveluat, studentul l-a ameninţat cu moartea pe profesorul său. Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu un puternic impact emoţional.
Filmare de groază cu un student care îl amenință cu moartea, după un examen, pe un profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași

Pentru că s-a simtit nedreptăţit, studentul de la Facultatea de Informatică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a decis să-i transmită un mesaj clar profesorului său. Tânărul spune că este „nedreptăţit” şi îl îndeamnă pe profesor să „aibă grijă cum se uită pe temele alea”

Mai mult, l-a ameninţat pe dascăl cu moartea, în cazul în care nu-i va schimba nota şi nu va fi mai indulgent cu el.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc… Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, transmite, brutal și senin, tânărul Cristi-Mădălin Cerbu.

Profesorul Abel-Albert Policiuc spune însă că nu își amintește să fi avut conflicte cu studenţii sau nemulțumiri legate de modul în care i-a evaluat pe aceştia la cursuri.

„Din filmare, probabil că acesta este un fost student de-al meu. Voi analiza situaţia, pentru a stabili cum voi proceda. Din ce-mi amintesc, nu am avut conflicte sau nemulţumiri venite din partea studenţilor mei”, a spus drd. Abel-Albert Policiuc, care face parte din personalul didactic asociat al Facultăţii de Informatică din Iaşi.

Totuşi, pentru a se asigura că viaţa sa nu este în pericol, cadrul didactic a depus o plângere la Poliție.

Pe de altă parte, Decanul Facultății de Informatică din Iași spune că studentul care l-a amenințat cu moartea pe profesorul său i-a trasmis că a vrut doar să facă „un pamflet”.

Tânărul și-a prezentat scuzele către profesorul Abel-Albert Policiuc.
Autoritățile au deschis o anchetă pe numele studentului care și-a amenințat cu moartea profesorul
Autorităţile au deschis o anchetă, iar tânărul recalcitrant riscă, în eventualitatea în care va fi găsit vinovat, închisoare între trei luni și un an sau o amendă usturătoare.

„Este vorba despre un student al Facultăţii de Informatică, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Este o anchetă în derulare. Studentul a spus că a făcut acest film ca o glumă şi pentru distracţie. Filmarea a trimis-o la câţiva colegi… Unul dintre ei a trimis filmul pe mai multe grupuri ale unor reţele de socializare, inclusiv grupuri interne ale studenţilor de la Facultatea de Informatică. Mai departe, conducerea de la Facultatea de informatică va cerceta cazul. De asemenea, urmează ca, în Consiliul de Administraţie, să se decidă exmatricularea sa. Profesorul ameninţat, care este acum la Suceava, a fost informat de caz şi urmează să decidă dacă va face plângere penală. Nu se poate tolera aşa ceva! Tânărul şi-a cerut scuze public şi a spus că a fost doar o glumă, însă nu este de tolerat aşa ceva!”, au transmis sursele reporterilor „BZI” din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, din Iaşi.

sursa