Actualitate

Valul de Aer Polar Atinge România – Temperaturi Scăzute și Ninsori în Așteptare

România se confruntă cu o schimbare radicală a vremii, pe fondul intrării unui ciclon polar care a generat condiții extreme în nordul Europei. Acest ciclon polar se va extinde asupra întregii țări în următoarele zile, aducând cu el temperaturi extrem de scăzute și ninsori în toate regiunile scrie realitatea.net

Se prognozează că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în cursul zilelor de marți și miercuri dimineața. În prezent, vremea se răcește semnificativ în nord-estul țării, unde temperaturile vor atinge doar 2-3 grade Celsius. În celelalte regiuni, temperaturile vor rămâne relativ călduțe, cu sud-estul extrem având maxime de până la 16 grade Celsius.

Zonele nordice ale Moldovei și zonele montane vor experimenta ninsori semnificative, iar cantitățile de apă pot depăși local 20 de litri pe metru pătrat. Vântul va sufla cu intensitate de până la 65 de kilometri pe oră în est și sud-est, contribuind la senzația de frig. În București, se prognozează o zi încă destul de caldă, cu temperaturi de 14 grade Celsius, în timp ce cerul va fi predominant noros, iar ploile temporare vor însoți această perioadă.

Meteorologii avertizează asupra unui episod de iarnă autentică, în special în jumătatea de est a țării, unde o masă de aer rece va determina scăderi semnificative de temperatură. Se preconizează că temperaturile minime vor atinge sub zero grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar în depresiuni se vor înregistra temperaturi de până la -18 sau -20 de grade Celsius. Chiar dacă spre mijlocul săptămânii se va înregistra o ușoară încălzire, în weekend se anticipează o nouă răcire a vremii.