Actualitate

Vânătoare de șacali și mistreți în comuna Fărcașa

Cetățenii comunei Fărcașa sunt rugați ca sâmbătă, 9 septembrie, în intervalul orar 8.30-12.30, să nu intre si să nu efectueze nicio activitate în perimetrul fostei Livezi și în zonele adiacente acesteia.

În acest interval va avea loc o acțiune de vânare, îndepărtare și recoltare a ȘACALILOR și mistreților. În ultimii ani, populația de șacali s-a înmulțit excesiv aceștia ajungând până în preajma gospodăriilor cetățenilor.

Șacalii, ale căror urlete pot fi auzite noaptea, atacă animale mici sau păsări hranindu-se cu iepuri, prepelițe, pui de căprioară, mistreț sau chiar oi, viței și capre din ferme.

Mistreții produc mari pierderi culturilor agricole de aceea trebuie sa fie îndepărtați. Au fost semnalate cazuri în care unii cetățeni au găsit porci mistreți morți (în urma epidemiei de pestă porcină) și le-au luat colții.

Specialiștii de la Direcția Sanitar Veterinară MM, recomandă să nu se recolteze acei colți (aceștia trebuie îngropați), pentru că virusul pestei poate sa fie încă activ iar ajuns în gospodărie poate îmbolnăvi o întreaga populație porcină”, spune Marius Neamț, paznic de vânătoare

sursa