Politica

Virgil Popescu insistă că românii nu vor plăti pentru electricitate mai mult decât anul trecut

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a ținut să dea din nou asigurări că facturile la electricitate ale cliențior care au un consum mediu vor fi similare cu cele de anul trecut.

Acesta a precizat că normele de aplicare a legislaţiei care prevede acordarea de sprijin pentru achitarea facturilor la energie și gaze vor fi publicate în următoarele zile. Facturile aferente lunii noiembrie sunt emise la începutul lunii decembrie

Nu au fost finalizate normele pentru aplicarea acelor discounturi şi le-am transmis că avem termen de 15 zile, conform legii. Legiuitorul a dat acest termen. Normele sunt gata, le-am discutat astăzi şi cu Ministerul de Finanţe, şi cu Ministerul Muncii. În câteva zile vor fi publicate şi vor şti exact ce trebuie să facă”, a declarat Virgil Popescu, la Realitatea PLUS.

Ministrul a mai spus că „oamenii trebuie să stea liniştiţi” în privinţa facturilor la energie, căci nu vor plăti mai mult decât în luna decembrie a anului trecut.
Lucrurile sunt foarte clare: factura pe octombrie vine în cursul lunii noiembrie, factura lunii noiembrie vine în decembrie, deci nu are cum să vină factura pe noiembrie tot în noiembrie, pentru că trebuie să aşteptăm să se citească sau să se estimeze sau să se autocitească consumul.

Facturile aferente lunii noiembrie vin de obicei la începutul lunii decembrie”, a mai explicat ministrul Energiei.

sursa