Actualitate

Vor fi chiar și 44 de grade în România

După furtuni vine valul al treilea de caniculă din această lună. Și va fi cel mai crunt episod, cu temperaturi care vor urca până la 44 de grade.
Meteorologii ANM anunță val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat în următoarele zile în România. A fost emisă alertă cod galben pentru ziua de duminică, când valul de căldură se va menține în sudul teritoriului, unde local va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade, iar cele minime între 18 și 22 de grade.
De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru ziua de luni, când valul de căldură se va extinde în vestul, sudul și parțial estul țării. Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 23 de grade, potrivit ANM.
Marți valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara, iar miercuri va persista la intensitate mare în sudul, estul și parțial în centrul țării.

sursa