Politica

Zelenski: „L-am informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor”

Volodimir Zelenski a transmis, marți, că a avut o discuție telefonică cu președintele român Klaus Iohannis, pe care l-a informat cu privire la crimele de război ale Rusiei împotriva civililor.

Anterior, Klaus Iohannis scrisese pe Twitter despre discuția cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, susținând că „România va continua să aibă grijă de fiecare cetăţean al Ucrainei care ajunge în țară”.

„L-am informat despre lupta în desfăşurare împotriva agresiunii ruse”
În legătură cu ajutorul acordat Ucrainei, președintele României a informat că peste 125 de camioane cu ajutoare, ambulanțe și mașini de pompieri de la noi din țară și din alte țări membre UE au ajuns în Ucraina prin hub-ul umanitar din Suceava.
„Am avut negocieri cu preşedintele român Klaus Iohannis. L-am informat despre lupta în desfăşurare împotriva agresiunii ruse, despre crimele de război ale Rusiei împotriva civililor”, a scris Zelenski pe contul său de Twitter.

„Am discutat despre un sprijin suplimentar pentru poporul ucrainean”, a adăugat liderul de la Kiev.

„Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare”
Klaus Iohannis transmitea un mesaj similar și după demonstrația de unitate occidentală de la Bruxelles din 24 martie, când liderii occidentali s-au întâlnit pentru Summitul NATO și reuniunea Consiliului European, iar o parte dintre ei și pentru Summitul G7.

„Unitatea noastră este arma cea mai puternică în această confruntare și acest lucru trebuie subliniat de fiecare dată. În afară de faptul că am demonstrat unitate, am reușit să discutăm și chestiuni legate de felul cum putem să sprijinim Ucraina, în special în zona umanitară, și aici România deja a demonstrat că știe ce trebuie făcut și știe cum trebuie făcut.

Am instalat încă de săptămâna trecută hubul de la Suceava, care duce ajutoare din toată Europa, de la instituții internaționale, în Ucraina. Noi vom continua, vom continua să îi primim pe refugiații ucraineni și cu aceste ajutoare umanitare să ajutăm pe cei care rămân în Ucraina”, spunea șeful statului român.

sursa