Auto

Amendă de 4000 de lei dacă nu este semnul pe parbriz

O amendă uriaşă, de 4000 de lei, pot primi şoferii care nu respectă legislaţia şi nu au pus pe parbriz semnul care indică faptul că transportă mărfuri periculoase.

De asemenea, absenţa documentelor specifice poate conduce şi la alte sancţiuni.
Şoferii care transportă deșeuri periculoase trebuie să aibă în parbriz semnul „D”. În cazul în care nu respectă această regulă, pot fi sancționați pe loc, cu amenzi care pot ajunge la 4.000 de lei
De asemenea, este foarte important ca, în astfel de situaţii, şoferii să dețină un set de documente obligatorii, inclusiv o licență de transport sau execuție pentru vehicule, un certificat de agreere pentru vehicul eliberat de R.A.R., echipamentele necesare conform prevederilor A.D.R. și panourile și etichetele pentru semnalizare, în conformitate cu legislaţia rutieră specifică.
Regulile care trebuie respectate în cazul transportului de mărfuri periculoase sunt ămpărţite în trei categorii, în funcţie de gravitate şi de sancţiunile care pot fi aplicate. În situaţia absenţei semnului „D” pe parbriz, sancțiunea se încadrează în categoria a treia și poate ajunge la 4.000 de lei.

sursa