Actualitate

ANCHETA LA CRAIOVA-O minoră dintr-un centru de plasament a nascut un baiat

Poliţiştii craioveni au deschis dosar penal în cazul unei minore de 14 ani, instituţionalizată într-un centru de plasament, care a născut un băieţel. Şi tatăl copilului este, de asemenea, de la un centru de plasament.

Angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj susţin că s-a ajuns la această situaţie pentru că cei doi nu sunt supravegheaţi nonstop, ci doar atunci când vin în centru.

Bebeluşul este acum în grija unui asistent maternal, până la finalizarea anchetei.
Minora a născut la sfârşitul anului trecut la maternitatea Spitalului nr. 2 din Craiova.

Imediat după naştere, bebeluşul a fost luat în grijă de un asistent maternal, iar fata s-a întors la centrul de plasament. Supraveghetoaarele celor doi spun, însă, că totul s-a întâmplat pentru că nu sunt sub observare nonstop, ci doar când sunt în instituţie.

Ele merg la şcoală şi noi la şcoală nu ne ducem cu ele. Ele pleacă cu bilet de voie, noi le dăm bilet de voie pentru că aşa scrie regulamentul. Noi avem cât putem….,dar”, spune una dintre supraveghetoarele centrului de plasament .
Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Dolj a demarat o anchetă în acest caz, şi îi consiliază pe cei doi părinţi.

Câteodată îmi vine să renunţ, zic că nu mai pot, dar de dragul tău am puterea să trec peste tot. Te iubesc, îngeraşul meu mic”, spunea fata pe facebook, ca descriere la poza în care ea apare cu bebeluşul.
Reporterii au intrebato pe Ruxandra Niţu, manager de caz la DGASPC Dolj, dacă este normal ca o fată dintr-un centru de plasament să ajungă în situaţia de a avea un copil.
Este posibil. Centrele rezidenţiale sunt organizate pe model familial. Şi atunci, aşa cum este posibil în familie, aşa este posibil peste tot. Noi facem tot ce ne stă în putinţă să prevenim astfel de situaţii. În principiu, ei beneficiază de servicii specializate”, a răspuns Ruxandra Niţu.
S-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minor. În prezent, dosarul este în cercetare şi se aşteaptă rezultatul unui raport de examinare medico-legală”, spune Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Cancan.ro