Actualitate

Minora de 17 ani, vândută de părinți pentru 3.500 de euro

O adolescentă de 17 ani a fost vândută de familia ei cu suma de 3.500 de euro. De asemenea, ea spune că a fost obligată să întrețină relații intime cu un tânăr.

Fata a sunat la 112 şi a spus autorităţilor că a fost violată de fiul celor care au cumpărat-o, cu care era obligată să se mărite.

Copila a fost vândută de părinţii ei şi forţată să se mute din județul Sălaj, într-o comună din Mehedinţi, la familia băiatului pe care era obligată să îl ia de soţ.

Totul a ieşit la iveală după ce adolescenta a alertat autorităţile, cărora le-a spus că a fost violată de cel cu care era obligată să se mărite, şi el minor.

„A trebuit să întrețină și raporturi sexuale cu băiatul familiei respective, de asemenea, minor al familiei respective”, a declarat Adrian Bidilici, director general DGASPC Mehedinți.

Minora a fost preluată de poliţişti şi se află acum într-un centru al DGASPC Mehedinți, unde primește consiliere.

A fost expertizată din punct de vedere al medicinei legale, iar actul sexual, din păcate, s-a confirmat”, a mai spus Adrian Bidilici, director general DGASPC Mehedinți.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol”, a declarat cms-șef Nicolae Lohon, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Conducerea de la Asistență Socială Primăria Vlădaia spune că nu ştia nimic de această situaţie.

Nu ne-a anunțat nimeni, nu ştiam că a venit acest minor în localitatea noastră. Din declarațiile unor persoane din sat, ar fi văzut o fată, care nu era de aici, la o nuntă organizată în sat”, spune Simona Ioniţă, referent Asistență Socială Primăria Vlădaia.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz. Minora ar urma să fie transferată la un centru al DGASPC Sălaj.

sursa