Actualitate

Anunț de la Șefa ANM, Elena Mateescu: Temperaturi Sub -20 de Grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ger valabilă de marți, de la ora 10:00, până joi, la aceeași oră scrie romaniatv.net

Șefa ANM, Elena Mateescu, a declarat că România se confruntă cu o perioadă mai rece decât în mod obișnuit, cu temperaturi extreme. Actualizările recente ale alertelor meteorologice indică menținerea vremii reci până joi dimineața, cu minime termice ce pot coborî până la -21…-20 de grade, în special în estul Transilvaniei.

Mateescu a subliniat că zona nordică, centrală și estică a țării va resimți cel mai intens episodul de ger. De asemenea, până în seara zilei de azi, sudul Moldovei, Dobrogea și jumătatea estică a Moldovei vor fi sub avertizarea cod galben pentru vânt puternic și ninsori slabe.

Perspectivele meteorologice indică menținerea temperaturilor scăzute până la sfârșitul săptămânii, cu o ușoară creștere joi, urmată de o răcire din nou vineri și sâmbătă.

În continuare, temperaturile minime vor fi foarte scăzute, spre -14 până la -4 grade la nivel național, cu valori mai extreme în Moldova și zonele estice ale Transilvaniei până la -19…-17 grade.

Meteorologii recomandă precauție și se așteaptă ca această perioadă de ger să persiste până la sfârșitul săptămânii, cu interes special pe condițiile geroase noaptea și dimineața. A fost emisă, de asemenea, o avertizare de cod galben pentru vânt și polei în următoarele zile.