Scitech

Apple a lansat cel mai ieftin iPad de pana acum

Apple a prezentat la Chicago noile sale inovații în domeniul educației. Alături de noi aplicații și tehnologii pe care profesorii le pot folosi în sălile de clase, compania a prezentat și un hardware nou, menit să îmbunătățească experiența de predare a dascălilor cât și să încurajeze asmilarea informațiilor de către studenți.

Astfel am primit un nou iPad îmbunătățit și câteva accesorii pentru acesta
Noul iPad a primit cea mai mare atenție din partea companiei, fiind prezentat sub numele „The new 9.7” iPad”.

Acesta ar putea fi considerat iPad-ul de generație a șasea (sau a opta, dacă luăm în calcul modelele Air) și vine cu hardware mai puternic decât modelul de anul trecut.

Acesta face trecerea la chipset-ul Apple A10 Fusion, care a debutat pe iPhone 7, înlocuind astfel cipul A9. Acesta mai are în plus suport pentru stylus-ul Apple Pencil, însă în rest pare să fie similar.

iPad-ul vine în trei culori: space grey, silver și gold, beneficiază de același display retina cu rezoluție 2.048 x 1.536 pixeli, cameră iSight de 8 megapixeli și FaceTime Camera HD, se laudă cu 10 ore de autonomie și beneficiază de difuzoare stereo. Varianta 4G va beneficia de un modem capabil să atingă viteze de 300 Mbps.

Cu un preț de pornire de 329 dolari pentru utilizatorii de rând și de 299 dolari pentru instituțiile de învățământ, acesta ar putea fi cea mai atractivă tabletă de pe piață luând în considerare raportul performanță/preț.