Actualitate

Băiat de 10 ani agresat sexual de două ori

Părinții unui băiețel de 10 ani reclamă că acesta a fost agresat sexual de două ori în incinta școlii. Primul incident a avut loc când copilul avea 8 ani, iar cel de-al doilea, la un an și câteva luni distanță scrie bzi.ro

Agresorul presupus avea doar 11 ani în primul caz. Conducerea școlii nu a reușit să gestioneze situația corespunzător, iar victima a devenit ținta bullying-ului în școală.

După primul incident, părinții au solicitat măsuri suplimentare de protecție, dar situația a rămas nesoluționată. Mama copilului a reușit să-l mute la o altă școală după cel de-al doilea incident.

Detalii despre primul incident

Primul incident a avut loc în iunie 2022, când băiatul se afla în clasa zero. Într-o joi, după ora de sport, s-a dus la toaletă și a fost agresat sexual de un alt coleg de clasă.

Mama copilului a aflat despre acest incident la sfârșitul zilei de școală. Potrivit relatărilor mamei, toaleta școlii nu avea zăvor, iar băiatul a fost agresat sexual de un coleg acoperit cu glugă.

Reacția părinților

După aflarea primului incident, părinții au solicitat o întâlnire cu conducerea școlii pentru a discuta despre situație și pentru a cere măsuri de protecție suplimentare.

Cu toate acestea, conducerea școlii a minimalizat gravitatea situației și nu a luat măsurile adecvate pentru a asigura siguranța copilului în viitor.

Al doilea incident

Un an și câteva luni mai târziu, copilul a fost din nou agresat sexual în școală, de data aceasta fiind înregistrată o a doua plângere la poliție. Agresiunea a avut loc în aceeași toaletă a școlii, iar situația a devenit subiectul unor anchete în desfășurare.

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale evenimentelor.