Actualitate

Bani de la stat pentru femeile antreprenoare.-Pot obţine până la 200.000 lei

Femeile care au o firmă sau dețin cel puțin 50% din acțiunile unei companii pot aplica la o finanțare a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Bugetul maxim pentru acest an este 157.624.000 lei, iar beneficiarele pot obţine maxim 200.000 lei/societate.
Bani de la stat pentru femeile antreprenoare. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului continuă seria de măsuri privind încurajarea şi stimularea înfiinţării de întreprinderi mici şi mijlocii prin lansarea Programului naţional multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor.

„Dorim să marcăm simbolic lansarea celui de-al treilea program din pachetul celor 13 programe pregătit de către minister, în ideea de a susţine şi dezvolta mediul de afaceri din România. Aşa cum se ştie, acum aproape o lună de zile, pe 19 iulie, am lansat primele două programe, Start-up naţional şi Start-up dedicat românilor din diaspora, iar săptămâna aceastajoi, 18 august, de la ora 10.00 vom lansa programul Femeia antreprenor, fiind al treilea apel deschis în cursul anului 2022. Ca o caracteristică de bază a acestui program, printre altele, el contribuie şi la atingerea unuia dintre standardele OCDE şi mă refer aici la egalitatea de gen din domeniul antreprenorial”, a afirmat Daniel Cadariu.
Ministrul a explicat că acest program va fi al treilea apel deschis în acesta an pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, fiind vizată diminuarea decalajelor dintre femeile şi bărbaţilor antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociaţi sau acţionari sunt femei.

„Programul în sine este o măsură personalizată pentru a asigura accesul la finanţare pentru această categorie de antreprenori, iar această egalitate de şansă programul o realizează prin micşorarea deficitului sistemic existent în momentul de faţă între bărbatul antreprenor şi femeia antreprenor. Spun acest lucru pentru că în prezent în România 36,84% dintre antreprenori sunt femei, doar atât”, a mai spus ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

sursa