Social

Oficial! Care au sub 18 ani vor primi bani de la stat. Iata conditiile in care se pot primi bani!

Oficial! Care au sub 18 ani vor primi bani de la stat. Iata conditiile in care se pot primi bani!Guvernul vine cu o hotarare oficiala pentru toti copii de sugb 18 ani, cu un ajutor de la stat, care se adopta de urgenta ordonanta cu implementarea la acest program, numit ”gROwth-Contul individual de economii Junior Centenar”, relateaza bzi.ro.

De astfel, in guvern va deschide automat o trezorarie, conturi cu economii, ca forma unui depozit pentru copii de sub varsta de 18 ani, din care parintii vor depune suma de 1,200 de lei pe an, pentru ca statul sa dea dreptul copiilor de prima de 600 de lei.

Proiectul prevede ca „titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil cetatean roman si care nu a implinit inca varsta de 18 ani.
„Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unitatile Trezoreriei Statului, fara a fi necesara o cerere din partea unuia dintre parinti, din partea reprezentantului legal al copilului sau a imputernicitului acestuia. Coordonatele contului individual de economii Junior Centenar si conditiile de utilizare se publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. (…)

In contul individual de economii Junior Centenar se pot depune, de catre reprezentantul legal al titularului sau de catre alte persoane, oricand sume de bani in lei, prin virament, mandat postal prin oficiile Postei Romane sau in numerar prin caseriile unitatilor Trezoreriei Statului”, se arata in proiect.

„Incepand cu anul 2019, titularii de cont beneficiaza de o prima de stat in valoare de 600 lei anual pana la implinirea varstei de 18 ani, cu conditia ca suma depusa in anul respectiv in cont sa fie de minimum 1.200 lei.

In cazul in care la finele anului calendaristic suma depusa in anul respectiv este mai mica decat suma minima de 1.200 lei, titularul contului nu beneficiaza de prima de stat, dar pentru soldul contului se acorda dobanda. (…)

 Sumele depuse anual in cont nu vor putea depasi un plafon maxim reprezentand echivalentul in lei a valorii de 100000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent.

Titularul contului beneficiaza de prima de stat numai pentru suma minima de 1.200 lei”, se mai arata in proiect.

Iata proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda sedintei Guvernului din 29 noiembrie 2018:

I. PROIECTE DE ORDONANTE DE URGENTA

1. PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA privind implementarea programului guvernamental ”gROwth-Contul individual de economii Junior Centenar”

2. PROIECT DE ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea articolului 1 din Legea nr.49/1991 privind acordarea de indemnizatii si sporuri invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi

II. PROIECTE DE HOTARARI

1. PROIECT DE HOTARARE privind aprobarea unor masuri destinate organizarii, desfasurarii si finantarii, in anul 2018, a paradei militare nationale prilejuite de data de 1 Decembrie-Ziua Nationala a Romaniei

2. PROIECT DE HOTARARE privind infiintarea Societatii Nationale ”Casa Romana de Comert Agroalimentar UNIREA ”S.A., completarea art.3 din Hotararea de Guvern nr. 30/2017 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si pentru modificarea art. 6 alin.(6) din Hotararea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea si functionarea Autoritatii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si Crestere a Precipitatiilor si suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2018

III. MEMORANDUMURI

1. MEMORANDUM privind aprobarea semnarii Acordului intre Guvernul Romaniei si Federatiile Sindicale Reprezentative din Invatamant

2. MEMORANDUM privind aprobarea semnarii Acordului intre Guvernul Romaniei si Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii