Actualitate

Bărbați reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Negrești Oaș au fost sesizați de către un bărbat, din Negrești Oaș cu privire la faptul că, persoane necunoscute, au pătruns, fără drept, în incinta unui local de unde au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1 000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite că ar fi sustras bunurile, fiind vorba despre 2 bărbați, de 40, respectiv 34 de ani, ambii din Negrești Oaș.

Față de cei doi bărbați, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.

Evenimente rutiere soldate cu vătămări corporale ușoare

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier în localitatea Lazuri.

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat faptul că o femeie, de 56 de ani, din Lazuri, care circula cu bicicleta ar fi fost acroșată de către un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din Micula.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a femeii.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Totodată, acestuia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Tot ieri, 12 aprilie a.c., o tânără, de 19 ani, din Păulești, aflată la volanul unui autoturism, circulând din Rușeni înspre Satu Mare, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, de 46 de ani, din Homoroade.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto și a unei femei, de 41 de ani, pasageră în autoturismul tinerei.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Totodată, acestora li s-au prelevat probe biologice, în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Verificările în ambele cauze continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 12 aprilie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 35 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 7 conducători auto și au reținut un certificat de înmatriculare.