Actualitate

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 2 septembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care au aplicat aproximativ 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 55 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce, în cazul a 16 conducători auto.

Astfel, 12 conducători auto, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze cuprinse între 104 km/h și 136 km/h, în interiorul și în afara localităților.

Față de aceștia polițiștii rutieri au dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

Infracțiune rutieră constatată în flagrant delict de polițiști

Patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat noaptea trecută, în jurul orei 02.50, un tânăr, de 28 de ani, din localitatea Vetiș, care se afla la volanul unui autoturism pe strada Careiului, din municipiul Satu Mare.

Întrucât persoana de la volan emana halenă alcoolică a fost solicitată prezența unui echipaj de la Biroul Rutier Satu Mare, astfel că după ce polițiștii rutieri l-au testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus de polițiști la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă de către polițiștii rutieri în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Notă: Facem precizarea că, în toate cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.