Sanatate

Beatrice Mahler: Unitatea mobilă ATI a fost închisă pentru dezinfecţie şi curăţenie

Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, a declarat că unitatea mobilă ATI, a cărui generator a degajat fum duminică seară, a fost închisă săptămâna ce tocmai a trecut pentru dezinfecţie şi curăţenie și a fost redeschisă chiar vineri, 19 februarie.

Beatrice Mahler, despre unitatea mobilă ATI de la ”Marius Nasta”

Din octombrie este secţia mobilă. A fost închisă în această săptămână, a fost verificată, s-a făcut dezinfecţie şi curăţenie conform procedurilor pentru scăderea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale şi a fost redeschisă vineri”, a declarat Beatrice Mahler.

Aceasta a mai precizat că toți pacienții care erau internați în unitatea mobilă ATI sunt bolnavi COVID-19 cu forme severe, dar nu intubaţi, ci ventilaţi non-invaziv.

Această unitate mobilă a fost extrem de utilă în perioada în care numărul de cazuri era mare, acum însă este la capacitatea mult scăzută ca şi grad de ocupare. Este necesară pentru pacienţii cu risc iminent de a fi intubaţi. Doar doi pacienţi vor merge în secţie de Terapie intensivă COVID, ceilalţi vor fi manageriaţi pe secţie, însă cu echipamente de tip ventilaţie non-invazivă în cadrul secţiei”, a explicat managerul de la ”Marius Nasta”.

sursa