Auto

Birourile de înmatriculări auto, redeschise pe 18 mai

Birourile de înmatriculări auto, redeschise pe 18 mai
Birourile de înmatriculări auto, redeschise pe 18 mai

Data de 15 mai va însemna relaxarea anumitor măsuri impuse de starea de urgență în România, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Cu toate acestea, unele restricții rămân în vigoare, starea de urgență fiind înlocuită cu starea de alertă.

„Vor fi niște reguli care urmăresc protejarea angajaților și a clienților de pericolul infectării cu noul coronavirus și respectarea lor va fi controlată de către instituțiile statului. În principiu sunt câteva reguli simple, ca purtatul măștii în spații închise, triajul la locul de muncă, unde se va lua temperatura, pe măsură ce companiile se vor dota cu termometre”, susține Ludovic Orban.
Birourile de înmatriculări auto, redeschise pe 18 mai

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că de luni, 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, excepție făcând cele aflate în zone carantinate.

Astfel, se are în vedere creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări sau preschimbări a permiselor de conducere, deoarece se estimează o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă.

„Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituţiei, www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul”, transmite DRPCIV.

Activitatea de examinare pentru permisul de conducere, reluată de la 1 iunie

În ceea ce priveşte activitatea de examinare pentru permisul de conducere, aceasta ar putea fi reluată de la 1 iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare socială.

Prima etapă va reprezenta examinarea la proba practică, pentru cei admiși la proba teoretică. Aici, prioritate vor avea candidaţii afectaţi de măsurile restrictive și cei cărora le-au expirat documentele aflate la dosarul de examinare. Programarea candidaților din această categorie se va face fie din oficiu cu informarea acestora, fie prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate.

În a doua etapă se va relua activitatea de examinare – proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfăşurării activităţii de examinare se vor respecta măsurile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, printre care utilizarea măştilor de protecţie, atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori, dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice și respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice, a mai comunicat DRPCIV.

Regulile privind transportul și desfășurarea muncii în România, după 15 mai

În ceea ce privește transportul public, premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi luate o serie de măsuri, pentru evitarea aglomerației, în special la metrou. Aici vor exista echipe ce vor verifica dacă oamenii poartă măștile de protecție.

De asemenea, vor fi locuri special amenajate din care se vor putea achiziționa astfel de produse.

Totodată, așteptarea pe peron va fi reglementată de o anume manieră, iar intrarea în vagoane se va face după anumite reguli.

„Încercăm să îi ajutăm pe oameni să se ferească de infectare. A nu purta masca într-un mijloc de transport nu te afectează doar pe tine, ci si pe ceilalți”, a precizat primul ministru.

sursa