AgroInfo

Când se culeg nucile? – Recoltarea și păstrarea nucilor

Culegerea nucilor depinde de specia de nuci pe care o aveți și de climatul din zona în care vă aflați. În general, culegerea nucilor are loc toamna. Iată câteva indicații generale:

  1. Nuci englezești (Juglans regia): Aceste nuci sunt adesea recoltate în septembrie și octombrie, dar momentul exact poate varia în funcție de climat și de maturitatea nucilor. O modalitate de a verifica dacă nucile sunt gata de recoltat este să le agitați. Dacă nucile sunt mature, semințele din interiorul lor vor produce un sunet distinct.
  2. Nuci negre (Juglans nigra): Acestea sunt adesea recoltate la sfârșitul toamnei, în octombrie sau noiembrie, în funcție de regiune. Ele încep să se desprindă de învelișul exterior când sunt coapte.
  3. Nuci pecan (Carya illinoinensis): Recoltarea nucilor pecan are loc, de obicei, în octombrie și noiembrie. Nucile pecan trebuie să aibă coaja deschisă și să se desprindă ușor pentru a fi recoltate.

Indiferent de specia de nuci pe care o aveți, este recomandabil să monitorizați cu atenție coaja și să faceți teste pentru a determina dacă nucile sunt coapte. Unele nuci cad de la sine când sunt gata pentru recoltare, în timp ce altele pot necesita ajutorul dvs. pentru a fi colectate.

De asemenea, consultați informațiile specifice regiunii sau culturii în care vă aflați, deoarece condițiile locale pot influența momentul optim pentru recoltare.