Actualitate

Carne de pasăre de import, INFESTATĂ cu salmonella

Tone de carne de pasăre importate din Polonia de societăți comerciale din Ilfov și Bihor au fost sechestrate de inspectorii sanitar veterinari după ce probele au arătat că este infestată cu salmonella, a anunțat joi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat.

Inspectorii din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene și a municipiului București au efectuate în perioada 31 martie- 30 aprilie, la nivel național, o serie de controale tematice pentru verificarea modului în care sunt respectate, de către operatorii din sectorul alimentar, condițiile sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor referitoare la producerea, depozitarea și comercializarea cărnii de pasăre și ouălor de consum provenite din comerțul intracomunitar (cu precădere Polonia și Ungaria), dar și din țări terțe (în special Ucraina).

Verificările s-au efectuat la nivelul unităților de depozitare a cărnii de pasăre/ouălor, unităților de reambalare a cărnii de pasăre, centrelor de ambalare a ouălor, centrelor logistice de distribuție și unităților de tip catering.

Cu ocazia controlului tematic, au fost recoltate un număr de 138 de probe de carne de pasăre, fiind efectuate un număr de 690 de analize în vederea verificării respectării criteriillor microbiologice de siguranță alimentară.

Carnea testată provenea din Polonia, Ungaria, Germania, Marea Britanie, Finlanda, Franța, Slovacia, Olanda, Italia, Bulgaria, Spania, Ucraina, Brazilia.

sursa