Actualitate

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE ȘI TRAFIC DE MINORI

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Ialomița au efectuat 2 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de minori. 9 mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Ialomița au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în orașul Țăndărei și în comuna Ograda.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi recrutat, adăpostit și transportat în mai multe localități din țară, persoane cu vârste cuprinse între 17 și 23 ani, cu scopul de a le exploata prin practicarea prostituției.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 6 telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat, o țigară confecționată artizanal, despre care există suspiciunea că ar conține substanțe psihotrope, precum și sume de bani.

4 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Față de 3 dintre aceștia, magistrații au dispus măsura arestării preventive, în timp ce pe numele unuia dintre bărbați a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.