Scitech

China dezvolta arma nucleara Guanlan, care pulberizeaza tot. Nucleara care sperie Europa!

China dezvolta o noua arma nucleara numita „Guanlan”, aceasta reprezinta un pericol major in arsenalul militar al Chinei, deoarece satelitul poste fi folosit si in razboiul anti-submarin, iar cercetatorii cred ca poate tinti pana la 500 de metri sub mare, relateaza evz.ro.

Mass-media chineză anunţă că satelitul a fost lansat oficial în luna mai la Laboratorul Național de Știință și Tehnologie Marină din Qingdao, provincia Chandong din estul Chinei.

Potrivit Daily Star, satelitul își propune să consolideze activitățile de supraveghere ale Chinei în oceanele lumii.

„Se va schimba aproape totul”, a declarat un cercetător: „Soarele poate pătrunde numai 200 de metri sub suprafața oceanului, laserul atinge 500 de metri”.

Echipele de cercetare navale au lucrat ani de zile să dezvolte un reflector cu laser pentru submarine spion.

Când fasciculul laser atinge submarinul, unele impulsuri se vor întoarce și vor fi detectate de senzorii care determină locația, forma și viteza „obiectului” aflat sub țintă.

La începutul acestui an,Daily Star Online a dezvăluit ceva în acest sens despre China: „că ar fi dezvolta un super-laser suficient de puternic pentru crea o gaură în spaţiu.

Iar astăzi se confirmă despre existenţa unui laser care poate pătrunde sub apă până la 500 de metri şi că ar fi fost deja lansat oficial dacă e să dăm crezare presei chineze”.