Actualitate

Cod roşu de caniculă în 7 judeţe, alte 11 sub cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de caniculă pentru 7 judeţe din vestul. Avertizarea este valabilă joi şi vineri, în Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.
Cod roşu de caniculă în 7 judeţe, alte 11 sub cod portocaliu. ANM anunţă temperaturi de peste 40 de grade Celsius, joi şi vinneri
În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade. În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, potrivit ANM.

sursa