Actualitate

Cum măsori autonomia pe iPhone sau Android

Cum măsori autonomia pe iPhone sau AndroidDacă ești curios cum poți să măsori autonomia unui telefon într-un mod obiectiv – pe Android sau iPhone – ar fi bine să ai în vedere câteva detalii.

De-a lungul anilor am avut ocazia să testez o serie stufoasă de gadgeturi, de la laptopuri și smartphone-uri, până la tablete și plăci de bază. Mai ales când vine vorba de gadgeturi portabile, un test eficient vizează atât performanța brută, cât și autonomia aparatului. În definitiv, degeaba ai un super telefon dacă reziști doar opt ore departe de priză.

Pe internet găsești o serie infinită de valori de autonomie pentru un smartphone modern. Aproape fiecare producător de telefoane aruncă în eter o cifră pe care s-ar putea să nu o atingi niciodată în lumea reală. Problema cu durata de viață a bateriei este că variază foarte mult în funcție de modul în care îți folosești telefonul. Ce aplicații utilizezi cel mai mult, cât de mare este traficul de date sau cât de mult timp petreci cu ecranul pornit, toate sunt relevante.

Trecând peste toate detaliile de mai sus, există un sistem relativ simplu la care poți apela dacă vrei să înveți cum măsori autonomia unui telefon. Pentru un test eficient, ar fi bine să nu îți utilizezi telefonul la altceva pe parcursul testului. Să nu preiei apeluri sau să răspunzi la mesaje. Este important ca bateria aparatului să fie la 100% la începutul testului, iar telefonul să fie proaspăt restartat pentru a nu avea alte aplicații pornite.

Citeste tot aici.