Actualitate

Cum pacalesc soferii radarul Politiei Rutiere

Şoferii sunt din ce în ce mai inventivi. Pentru a scăpa de amenzile pentru viteză, apelează la dispozitive de ascundere a numărului de înmatriculare.

Astfel de dispozitive se găsesc pe internet şi sunt foarte uşor de folosit.

Printr-o simplă apăsare de buton, numărul de înmatriculare este acoperit în mai puţin de două secunde. Din cauza unei scăpări din Codul Rutier, conducătorii auto care sunt prinşi că le utilizează primesc cea mai mică amendă rutieră.

Este vorba, de fapt, de un suport al plăcuţei de înmatriculare care are o perdeluţă din cauciuc.

În momentul în care şoferul apasă pe unul dintre butoanele telecomenzii, perdeluţa acoperă integral numărul de înmatriculare. Internetul abundă de anunţuri de vânzare de astfel de dispozitive, preţul fiind unul accesibil.

Dispozitivul se vinde pe piaţa neagră cu nu mai puţin de 100 de euro în timp ce amenda pentru rovinietă este de aproximativ 100 de lei. Dacă şoferii îşi cumpărau acest dispozitiv scăpau de fiecare dată atât de plata amenzii cât şi de cumpărarea rovinietei.

Astfel, cu ajutorul acestei tehnologii, maşinile nu mai pot fi identificate de camerele de supraveghere pentru controlul rovinietei. Şoferii care deţin un astfel de siStem pot fenta chiar şi radarele poliţiei.

Interesant este că legislaţia rutieră este atât de prost concepută încât certificatul de înmatriculare nu poate fi reţinut în astfel de situaţii. Ci doar dacă nu funcţionează becurile care luminează numărul sau dacă, în faţa plăcuţei, sunt afişe, reclame sau înscrisuri.

Pentru situaţia în care sunt montate dispozitive sau folii care ascund numărul de înmatriculare, şoferul este sancţionat cu cea mai mică amendă prevăzută de codul rutier – 97 de lei, dacă este plătită în 48 de ore.

Romaniatv.net