Actualitate

Romanii pot pacali radarul. Trucul pe care orice sofer trebuie sa il stie!

Romanii pot pacali radarul. Trucul pe care orice sofer trebuie sa il stie!Soferii incep sa recurca la anumite trucuri pentru ai pacali pe politistii, sa nu mai primeasca amenda din cauza vitezei, adica apeleaza la ascunderea numarului de inmatriculare, relateaza bzi.ro.

Astfel de dispozitive se gasesc pe internet si sunt foarte usor de folosit.

Lovitura uriasa pentru politisti, din partea senatorilor! Oamenii legii nu vor mai putea folosi radarul din masini neinscriptionate.

,,Pentru ca, atat prin cadrul normativ (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice), cat si prin atitudinea si comportamentul lucratorilor politiei rutiere nu se acorda niciun fel de atentie preventiei aparitiei evenimentelor rutiere nedorite si din dorinta de a acorda lucratorului de politie demnitatea si respectuls cuvenit ca reprezentant al legii, propunem urmatoarele modificari ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice – constatarea contraventiilor si aplicare sanctiunilor sa se faca direct de catre politistul rutier, respectiv politistul de frontiera, care sunt obligati sa poarte uniforme cu inscrisuri si insemne distinctive”, se consemneaza in expunerea de motive a initiatorilor.

Dispozitivele fixe sau mobile destinate masuarii vitezei se vor instala exclusiv pe autovehicule care prezinta inscrisuri si insemnele distinctive ale politiei rutiere. Mai mult, dispozitivele mobile (tip pistol) destinate masurarii vitezei se vor utiliza la o distanta maxima de 10 metri de autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele distinctive ale politiei rutiere”, potrivit aceleiasi expuneri de motive.

Initiatorii spun ca modificarea OUG 195/2002 are rolul de a preveni accidentele si de a determina un comportament responsabil din partea soferului.

,,Aceste modificari au scopul principal de a readuce Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice la scopul sau initial – preventia accidentelor si dobandirea unui comportament responsabil al conducatorului auto. In forma sa acutala si asa cum este ea interpretata si aplicata, OUG nr. 195/2002 este o ordonanta orientata doar catre aplicarea de sanctiuni si atat.

Ori, aplicarea de sanctiuni trebuie sa fie ultima modalitate in modelarea comportamentului conducatorului auto. O lege poate avea obiectiv fundamental aplicarea de sanctiuni”.

In cazul acestei initiative legislative, Camera Deputatilor este for decizional.