Advertoriale

Cum să alegi corect mobilierul pentru baie

 Baia este acel spațiu intim al unei locuințe, prin urmare alegerea mobilierului pentru baie trebuie să țină cont atât de aspectul funcțional, cât și de stilul personal. Mobilierul este esențial pentru organizarea și funcționarea corectă a băii, însă contribuie semnificativ și la estetica întregii încăperi.

Un mobilier bine gândit poate îmbunătăți experiența generală în baie. De exemplu, un dulap prevăzut cu oglinzi poate servi atât ca spațiu de depozitare, cât și ca accesoriu necesar pentru rutina zilnică de îngrijire personală.

În acest articol îți prezentăm câteva recomandări despre cum să alegi corect mobilierul pentru baie, astfel încât să nu devină înghesuită și aglomerată.

Stilul băii

Înainte de a cumpăra mobilierul pentru baie, caută inspirație în magazinele de profil și pe rețelele de socializare pentru a te familiariza cu stilurile și tendințele recente.

Gândește-te la stilul pe care vrei să-l abordezi în ceea ce privește decorarea și amenajarea băii: modern, clasic, minimalist etc. Alegerea mobilierului ar trebui să se potrivească cu acest stil și să se integreze armonios în designul general al băii.

Confortul și funcționalitatea băii

Înainte de toate, baia trebuie să fie funcțională. Prin urmare, sunt câteva întrebări la care trebuie neapărat să răspunzi pentru a fi sigur că, în final, rezultatul amenajării va fi cel așteptat.

Ai nevoie de spațiu de depozitare suplimentar? Preferi un dulap cu sertare, sau rafturi încastrate în perete? Ai nevoie de un blat generos la chiuvetă, sau preferi un design mai compact? Îți este de folos un calorifer baie portprosop sau preferi încălzire prin pardoseală?

Materialele și rezistența la umiditate

Baia este un mediu umed, deci asigură-te că mobilierul ales este rezistent la umiditate pentru a evita deteriorarea. Materialele precum lemnul tratat pentru rezistență la umiditate sau cele compozit, cum este MDF-ul, pot fi opțiuni bune.

În orice caz, atunci când vine vorba de mobilier pentru baie, trebuie să investești în calitate ca să ai siguranța că va rezista la expunerea la apă fără a o absorbi.

Culoare și finisaje

Alege culorile și finisajele care se potrivesc cu stilul băii tale. Poți opta pentru mobilier în culori care se potrivesc cu gresia și faianța, ori poți alege un contrast cromatic plăcut. Cele mai întâlnite culori la mobilierul din baie sunt alb, bej, gri, albastru și verde.

În funcție de bugetul alocat amenajării băii, mobilierul pentru baie poate fi proiectat special pentru a se potrivi formei și dimensiunilor din încăpere. În acest fel te asiguri că folosești la maximum spațiul disponibil, astfel încât baia să fie mereu organizată și curată.