Actualitate

Declaratia Gabrielei Firea, cu inchiderea scolilor: „Sunt 939 de cazuri cu gripa la elevi”

Declaratia Gabrielei Firea, cu inchiderea scolilor: “Sunt 939 de cazuri cu gripa la elevi”Gabriela Firea a facut declaratii cu privire la gripa, aceasta spune ca sunt 939 de copii imbolnaviti cu gripa la scolile de stat, relateaza stirilekanald.ro.

Gabriela Firea a anuntat luni, la Comandamentul de urgenta in privinta gripei, in care s-au constatat ca sunt 939 de copii bolnavi la scolile din Romania.

Firea precizează că există presiune din partea părinţilor pentru închiderea uniăţilor de învăţământ, dar decizia nu este a Primăriei.

”Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a anunţat Firea.

”Avem o situaţie în creştere. Avem raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră la copii. Pentru a face o comparaţie, anul trecut la 1 februarie aveam 817 cazuri. Nu e de speriat, dar e de remarcat că avem un număr mai mare decât anul trecut”, a declarat, Gabiela Firea, în cadrul Comandamentului de urgenţă convocat din cauza cazurilor de gripă.

”Nu Primăria Capitalei şi nu primăriile de sector care au în administrare şcolile pot decide momentul în care pot fi închise şcolile.

S-a făcut comparaţie cu situaţia în care şcolile au fost închise din cauza vremii.

Acolo aveam noi atribuţii.

Acum, având în vedere că este o problemă de sănătate, gravitatea situaţie o poate stabili Ministerul Sănătăţii, care ne comunică ce conduită trebuie să luăm.

Nu trebuie să ne alertăm inutil, dar nici nu putem spune că nu se întâmplă nimic.

Ni se cere insistent să întrerupem cursurile. Îi înţeleg pe părinţi, dar cred că trebuie să urmăm sfatul medicilor şi sfatul persoanelor competente.

Acolo unde s-au întrerupt cursurile la unele grupe, decizia s-a luat pentru că erau deja câteva cazuri confirmate.

Dar a înterupe în totalitate cursurile nu este o decizie pe care să o ia Primăria.

Dacă ni se cere de la Ministerul Sănătăţii, ne vom conforma”, a mai spus Gabriela Firea.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/151509122969562/