Sanatate

Descoperirea unui vaccin ar urma să dureze mai mult de un an de zile.

Descoperirea cât mai rapidă a unui vaccin împotriva coronavirusului ar fi scenariul idel.

Companiile de medicamente și universitățile lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19, cu cel puțin 62 de eforturi în curs de desfășurare, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Experții sunt optimiști că un vaccin se va dovedi a fi de succes, pe baza unor dovezi că pacienții infectati pot produce anticorpi. Însă, oricât de multe speranțe ar da unele companii, un astfel de vaccin nu va apărea în mai puțin un an sau de 18 luni, potrivit lui Peter Hotez, decan la Baylor University’s National School of Tropical Medicine.

Un an până la 18 luni ar fi absolut fără precedent” în ceea ce privește vaccinul pentru coronavirus
Unul dintre cele mai promițătoare vaccinuri este mRNA-1273, dezvoltat de Moderna Therapeutics și National Institutes of Health.

Compania a trecut deja la teste pe oameni chiar înainte de a fi testat pe animale. Dacă totul merge bine cu procesele în curs de desfășurare în statul Washington, Moderna Therapeutics speară că o versiune a vaccinului va fi gata în toamnă.

Însă, deși oficialii publici au menționat rapid acest lucru ca pe o evoluție record, biotehnologia care stă la baza acestui medicament există de aproape 30 de ani și nu a dat niciodată un vaccin functional pentru nicio boală umană, potrivit National Geographic.

Dacă istoria este un bun indicator, omenirea nu va avea un vaccin împotriva coronavirusului în mai puțin de un an de zile.

În cazul vaccinului pentru oireion, care este considerat cel mai rapid aprobat vreodată, a durat patru ani pentru a trece de la colectarea probelor virale la autorizarea unui medicament în 1967. Testele clinice au trei faze.

Iar primele etape ale actualelor teste pentru coronavirus nu vor fi finalizate până în toamna acestui an, primăvara lui 2021 sau mai târziu.

Și există motive întemeiate pentru a acorda timp pentru controalele de siguranță. Unele vaccinuri preliminare pentru coronavirus, de exemplu, au îmbunătățit de fapt boala în experimente de acest tip.

B1.ro