Politica

Desemnarea unui maghiar pentru funcția de Avocat al Poporului

După revocarea lui Renate Weber, scandalul pe tema Avocatului Poporului continuă în Parlament. Radu Cristescu, de la PSD, și-a manifestat revolta, după ce coaliția a anunțat că favorit să ocupe funcția este un etnic maghiar, Fabian Gyula.

Deputatul PSD a menționat faptul că Guyla are un trecut cu „pete antiromânești”. În opinia lui Cristescu, desemnarea maghiarului pentru funcția de Avocat al Poporului reprezintă un „atac la siguranța națională”.

„Atac la siguranța națională: Coaliția groazei vrea un complice al extremiștilor unguri ca Avocat al Poporului.

După ce au revocat-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, ca într-o adevărată dictatură specifică țărilor latino-americane sau chiar și mai rău, ca în Africa, coaliția groazei, formată din PNL-USR-UDMR și minorități, se grăbește să numească în funcție o slugă de încredere a cîrdășiei guvernamentale.

Motivele schimbării Renatei Weber au fost de-a dreptul abracadabrante și au constituit doar un pretext formal pentru schimbarea acesteia.

Au vrut să scape de Renate Weber pentru ca doar Avocatul Poporului poate ataca actele abuzive ale Guvernului, deci e nevoie de o unealtă docilă, nu de un jurist onest.

Acum, când am vazut ca UDMR-ului ii revine funcția de Avocat al Poporului , îmi vine in minte un singur cuvint, și anume TRĂDARE!

Și când văd pe cine vor sa nominalizeze ungurii, prin organizația antiromânească numită UDMR, ma gândesc ce poate urma și, sincer, mă îngrozesc.
„Fabian Guyla are un trecut cu pete antiromânești”

Ungurul pe care vor sa-l pună Avocatul Poporului Român se numește Fabian Gyula și are un trecut cu pete antiromânești , fiind cercetat de CSM pentru asocierea cu o organizație extremistă maghiară. Deși era procuror al statului român, acest honved în robă neagră explica, de la tribuna extremiștilor unguri, ce lucru minunat și legal e autonomia teritoriala. Mai cu seama autonomia teritoriala a Ardealului, desigur.

Dar alesul UDMR nu e doar un dubios cu pete antiromânești, ci și un profitor parșiv, fiind numit ca șef adjunct în procuratură cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, la doar 50 de ani, ca să poată primi astfel mai mulți bani in plus, peste pensia grasă pe care ar fi încasat-o oricum.

Un asemenea îmbuibat lacom, complice al extremiștilor antiromâni, vrea să planteze UDMR ca Avocat al Poporului, cu mîna vînzătorilor din PNL și USR. Mai rămîne doar ca amiralul Horthy, complicele lui Hitler, să aibă statuie în Piața Victoriei, chiar în fața sediului Guvernului României, ca să știm măcar o treabă! Deșteaptă-te, române!”, a notat Radu Cristescu, pe pagina sa de Facebook.

sursa