Actualitate

DOUĂ FEMEI CERCETATE PENTRU FURT ÎN DAUNA A DOUĂ SOCIETĂŢI COMERCIALE

Joi, 21 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut două femei, de 28, respectiv 31 de ani, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, fapte comise pe raza sectorului 3.

La data menţionată, poliţişti din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant două tinere, de 28, respectiv 31 de ani, imediat după ce, prin dislocarea unei porțiuni din gard, au pătruns în incinta unui șantier de pe raza sectorului 3, de unde au sustras mai multe materiale de construcție.

Cele două femei au fost imobilizate şi conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat în sarcina acestora a fost reţinută săvarşirea infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, s-a mai reţinut că, în noaptea de 28/29 decembrie 2020, prin ruperea lacătului de la poarta de acces, ar fi pătruns în incinta unui alt șantier, din acelaşi sector, de unde ar fi sustras mai multe scule electrice.

Faţă de cele două tinere a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, cu cele în cauză în stare de reţinere, ulterior fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principi ul prezumţiei de nevinovăţie.