Politica

Dr. Alex Todericiu: În Austria, cei care intră în biserici poartă măști

Dr. Alex Todericiu, analist politic, a explicat duminică, pentru B1 TV, cum se oficiază slujbele în Austria. Acesta a susținut că enoriașii nu sunt întrebați, la intrarea în locașul de cult, dacă sunt vaccinați anticoronvirus sau nu. Pe de altă parte, ei trebuie să poarte măști de protecție de tip FFP2. În schimb, preoții trebuie să fie vaccinați, să aibă test COVID negativ sau să fi trecut prin boală. Preoții au și alte responsabilități, una dintre ele fiind aceea de a menține distanța de protecție de doi metri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.
„Dacă vă referiți la Austria, cu o mască FFP2, care e o mască puțin mai complexă decât cea folosită de regulă în România, orice cetățean poate să meargă la o slujbă, într-o biserică sau alt locaș de cult. Nu e întrebat când intră în biserică dacă e vaccinat sau nevaccinat.
Cine e întrebat, însă, și cine e obligat să fie vaccinat, fie trecut prin boală, fie testat e preotul, respectiv cantorul sau alții care participă (oficiază).

Preotul e obligat să mențină distanța de protecție de doi metri. De asemenea, el trebuie să facă așa încât cei prezenți, comunitatea religioasă, să nu-și dea silința și foarte mult timp să cânte. Din cor își mai pot permite patru cetățeni să cânte ceva și în momentul în care preotul ține predica are voie să-și scoată masca, dar când desfășoară alte activități în cadrul liturgic, care presupun o apropiere de cei prezenți în biserică, trebuie să-și pună masca”, a explicat dr. Alex Todericiu

sursa