Politica

Alex Todericiu: „AUSTRIA ,dă un cartonaș roșu nedrept țării noastre”

Alex Todericiu, corespondent B1 TV la Viena, consideră nedreaptă decizia Austriei de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen. Acesta a precizat că decizia este una politică și că are iz propagandistic:
Asistăm la un moment trist din relațiile bilaterale între Austria și România. A doua oară după 2018 Austria dă un cartonaș roșu nedrept țării noastre astfel asistăm la o măsură în care oportunismul partizan contează. Ministrul de Interne care este un conservator dorește să se impună deși partidul său are probleme în Austria și astăzi spune pur și simplu că românii nu sunt doriți, împreună cu bulgarii, împreună cu croații. În 2018 am avut o situație similară când alocația pentru copii a fost micșorată pentru acei copii care erau în țară și părinții lor lucrau în Austria. S-a revenit. A fost un plan public al Austriei. Astăzi este un afront pentru sutele de mii de români care lucrez în Austria pentru românii care și-au luat cetățenie austriacă este un moment trist”, a spus Alex Todericiu
Motivația oficială este cea că migranții vin spre Austria în număr mare.

Tot timpul se pun aceleași probleme. Austria încearcă să se ascundă. Această măsură este în defavoarea intereselor economice ale Austriei”.