Sanatate

Eterna întrebare și-a găsit răspunsul: epilat total sau bikini style

Aceasta este o dezbatere mai largă și fiecare e liberă să ia ce decizie vrea, dar ideea epilării inghinale este prezentă în mas-media, discuțiile dintre fete și discuțiile în cuplu și fiecare are câte ceva de zis despre acest subiect.
Un studiu realizat pe 3372 femei din Statele Unite ale Americii arată că 83,8% dintre ele se epilează în zona inghinală și doar 16.2% nu au avut niciodată grijă de acea parte. Un alt studiu, realizat pe 4198 bărbați arată că 50.5% dintre cei cu vârste cuprinse între 18-65 ani se tund sau rad în zona intimă, însă întrebarea corectă este dacă e bine sau nu să îndepărtezi tot părul, așa că ai mai jos 4 argumente pentru a o face.

1. O viață sexuală mai bună

Acesta este cel mai bun motiv pentru a scăpa de părul inghinal. În studiul efectuat pe bărbați, majoritatea celor între 25-34 ani au declarat că tunsul în zona inghinală face parte din pregătirea pentru o seară romantică și 31.5% dintre femei declară că epilatul le face să se simtă mai frumoase, pe când 21.1% o fac pentru plăcerea partenerului. Cu toate acestea, unii oameni sunt de părere că senzațiile în dormitor sunt accentuate de prezența unei mici cantități de păr pubian.

2. Igienă

Pe locul doi în motivele pentru care zona inghinală trebuie epilată 61% dintre bărbați declară că o fac din motive de igienă și 44% doar din obișnuință. Pe de altă parte, 59% dintre femei consideră că face parte din rutina de igienă și 45.5% doar din obișnuință. În general, oamenii consideră că epilarea te ajută să fii mai curat și deși acesta pare un motiv important, există argumente care arată că în acest mod zona este mai expusă la infecții.

3. Riscul de infecții

Părul pubian reprezintă o barieră împotriva bolilor cu transmitere sexuală și nu numai, deci când te epilezi total, mai ales înainte de a avea activitate sexuală, riscul de a contacta o infecție este mai mare decât dacă n-ai fi făcut-o. În plus, dacă folosești lama, de cele mai multe ori te alegi cu cel puțin o zgârietură. Studiile arată că peste 25% dintre cei chestionați au avut diverse răni în zona inghinală din cauza rasului, epilatului sau tunsului, ceea ce crește riscul infecțiilor.

4. Ar trebui sau nu să te epilezi

Fiecare are anumite preferințe și nu se poate lua o decizie finală bazată doar pe aceste argumente, dar pentru diminuarea riscurilor poți folosi ceară de unică folosință sau te poți epila definitiv cu laser, procedee care trebuie făcute mai rar decât rasul cu lama sau epilatorul.

sursa