Actualitate

Federaţia Sanitas nu este de acord cu testarea anti-COVID a angajaţilor din asistenţa socială, pe banii proprii

Federaţia Sanitas a anunţat că a dat aviz negativ testării anti-COVID a angajaţilor din asistenţa socială pe banii proprii. Potrivit sindicaliştilor, acest proiect împovărează financiar angajaţii din sistem şi conduce , de fapt, la impunerea vaccinării.
Federaţia Sanitas a dat aviz negativ testării anti-COVID a angajaţilor din asistenţa socială, pe banii proprii. Avizul a fost dat în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii .
Sindicaliştii au explicat că avizul negativ a fost dat deoarece proiectul care impune vaccinarea angajaţilor din asistenţa socială pe banii proprii duce la împovărarea acestora.

”Astăzi, în sedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii, sindicatele şi patronatele au dat AVIZ NEGATIV proiectului de O.U.G. care intenţiona să impună angajaţilor nevaccinaţi din asistenţă socială testarea săptămânală anti-COVID pe bani proprii. Reprezentanţii Sanitas participanţi la această discuţie au subliniat că nu vor fi niciodată de acord cu punerea în aplicare a unui act normativ care împovărează financiar angajaţii din sistem şi care conduce, de fapt, la impunerea vaccinării”, au transmis, joi seară, reprezentanţii Sanitas.

Aceştia spun că ”Guvernul României trebuie să rezolve problema creşterii ratei de vaccinare prin metode stimulative şi nicidecum prin condiţionări ori constrângeri”.

”Ne exprimăm speranţa că avizul negativ unanim de astăzi al sindicatelor şi patronatelor va convinge Ministerul Muncii să retragă proiectul de O.U.G. din circuitul de avizare şi să renunţe la această iniţiativă incorectă, inechitabilă faţă de angajaţii din asistenţă socială, care încalcă drepturile fundamentale ale oricărui cetăţean dintr-un stat democratic”, au mai transmis sindicaliştii.

sursa