Actualitate

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați.

Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați.
Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Galați.

Se extinde focarul de coronavirus de la Spitalul Județean Galați. Zeci de cadre medicale au fost diagnosticate cu Covid-19, 20 dintre acestea fiind depistate marți. Acestora li se adaugă și pacienții confirmați cu SARS-CoV-2.
Criza la Spitalul Galați. Zeci de cadre medicale, diagnosticate cu Covid-19

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean din Galați, cel mai mare spital din sud-estul României, au fost confirmate cu noul coronavirus. Infectați sunt și mai mulți pacienți ai spitalului gălățean.

Potrivit Pro Lider FM, alte 20 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 ore, numărul total al infectaților ajungând astfel la 58 în rândul angajaților spitalului, la care se adaugă cel puțin 10 pacienți confirmați.

Astfel, dacă ieri fusese închisă doar o secție a unității medicale, marți s-a luat decizia suspendării tuturor internărilor, urmând a fi preluate doar cazurile de urgență.

Patru secții din spital – Medicală 2, Chirurgie 2, Cardiologie și Hematologie – au fost închise pentru 48 ore, din dispoziția Direcției de Sănătate Publică Galați.

În secțiile închise se face dezinfecție generală.

sursa