Actualitate

Focar de infecție cu COVID-19 la Spitalul Universitar, din Capitală

Focar de infecție cu COVID-19 la Spitalul Universitar, din Capitală
Focar de infecție cu COVID-19 la Spitalul Universitar, din Capitală

Un număr de 27 de persoane au fost infectate cu coronavirus, la Spitalul Universitar, din Capitală.

Situație alarmantă, la Spitalul Universitar, din București. Potrivit sursei 17 cadre medicale și 10 pacienți au fost depistați pozitiv cu infecție cu COVID-19.

Din cele 17 cadre medicale, 5 sunt medici de pe Secția de Cardiologie și un medic pe secția de Chirurgie Toracică.

Conducerea spitalului susține că, până în prezent, s-au prelevat peste 500 de probe.

Potrivit raportării managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus (COVID-19) 27 de persoane, din care 17 cadre medicale şi 10 pacienţi. De la nivelul SUUB s-au prelevat în total aproximativ 500 de probe biologice, iar pentru o parte dintre acestea (20%) se aşteaptă rezultate„, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul afirmă că testarea a fost declanşată pe 22 martie, la nivelul personalului medical şi al pacienţilor, observându-se „o creştere în dinamică” a rezultatelor pozitive pentru aceste categorii din SUUB.

„Odată cu creşterea numărului de cazuri pozitive a fost constatată o creştere semnificativă a cazurilor cu rezultat incert, precum şi apariţia unor rezultate pozitive la testul pentru noul coronavirus la pacienţi şi personal medical în cazul cărora rezultatul iniţial a fost negativ. Urmare a solicitării managerului SUUB, care a remarcat prin testare evoluţia epidemiologică, DSPMB a demarat o anchetă epidemiologică extinsă„, subliniază GCS.

În urma anchetei, s-au convenit măsuri urgente propuse de către spital şi avizate de DSPMB cu aplicare imediată, pentru a preveni răspândirea virusului.

Cei 10 pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, conform protocolului, către spitalele din Capitală care gestionează persoanele infectate cu noul coronavirus.

sursa