Actualitate

GRUPARE INFRACȚIONALĂ CARE AR FI CAUZAT UN PREJUDICIU DE PESTE 8.000.000 DE LEI, DESTRUCTURATĂ

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat 5 percheziții domiciliare, în Timiș (4) și în Mureș (1), pentru destructurarea unei grupări infracționale care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 8.000.000 de lei unei societăți comerciale, prin delapidare.
În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Timiș și Mureș.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.
În fapt, din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2014, o femeie, de 31 de ani, în calitate de manager financiar cu atribuții în gestionarea și administrarea bunurilor aparținând unei societăți comerciale, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de delapidare.
Astfel, în perioada 2014-2019, ar fi reușit delapidarea societății comerciale cu 8.071.883 de lei, prin emiterea de facturi fictive pentru marfă, care nu ar fi fost recepționată de către firmă.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, 3 laptop-uri, un grinder și 3 grame de cannabis.
Prejudiciul cauzat societății de transport prin activitatea infracțională este de peste 8.000.000 de lei.
La acțiune au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Timișoara și Târgu-Mureș.
La activități au participat și jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.