Politica

Guvernul a anunțat noul val de RELAXĂRI. Din 15 iunie, intră în vigoare noile măsuri

Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului Ludovic Orban, a explicat, vineri, măsurile care se vor implementa din 15 iunie.
Se vor relua activitățile în mall-uri, cu excepția restaurantelor, cafenelelor sau cinematografelor, sălilor de jocuri. De asemenea, sălile de fitness și piscinele exterioare se vor deschide”, a spus Ionel Dancă.

De asemenea, el a precizat că, începând cu 15 iunie, evenimentele de familie în interior se vor putea organiza cu 20 de persoane.

Despre izolarea la domiciliu, pentru cei care vin din alte țări, Institutul de Sănătate Publică va aplica o metodologie nouă de evaluare a nivelului de răspândire a infecției cu coronavirus în celelalate țări. În baza acestei metodologii se va acorda un coeficient al nivelului de răspândire, pe baza analizei numărului de infectări din ultimele 14 zile.

Țările cu un coeficient sub 5 vor intra in masura de exceptare de la obligatia de izolare la domiciliu de 14 zile pentru cei care vin din aceste tari. E vorba de țări cu un nivel redus de răspândire, cum e Austria, Bulgaria, Grecia si alte țări de la nivel european, unde e evident că și în baza evaluării aplicate și în alte țări, evaluarea pe care o face INSP o face pe baza unei metodologii care e recomandată de la nivel european. E normal să renunțăm la această măsură de izolare, care creează probleme pentru foarte multe categorii de cetățeni.

sursa