Politica

Anuntul lui Orban! Relaxare din 15 iunie: „Se redeschid mall-urile, cinematografele raman inchise”

Anunt din partea premierului Ludovic Orban, cu noile masuri de relaxare care vor fi pe data de 15 iunie, relateaza spynews.ro.

Iata de ce lucruri se vor bucura toata lumea:

„În primul rând, o să mă refer la o măsură foarte importantă, care privește izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din alte țări .

INSP va aplica o metodologie de evaluare a nivelului de răspândire a infecției cu coronavirus în celelalate țări.

În baza acestei metodologii se va acorda un coeficient privitor la nivelul de răspândire, pe baza analizei numărului de infectări din ultimele 14 zile.

Toate țările care vor avea un coeficient sub coeficientul de 5 vor intra în măsura de exceptare de la obligația de izolare la domiciliu pentru 14 zile pentru cetățenii care vin din aceste țări.

E vorba de țări cu un nivel redus de răspândire, cum e Austria, Bulgaria, Grecia și alte țări de la nivel european, unde e evident că și în baza evaluării care e aplicată și în alte țări, evaluarea pe care o face INSP o face pe baza unei metodologii care e recomandată de la nivel european.

E normal să renunțăm la această măsură de izolare, care creează probleme pentru foarte multe categorii de cetățeni”, a declarat în această seară Ludovic Orban, potrivit Antena3.