Advertoriale

Idei de cadouri pentru bunicul

Poză de FuSuSu pe Pixabay.com

 Dacă te simți stânjenit să îi mai aduci bunicului cadouri precum magneții de frigider de la mare, ori cana cu „Cel mai bun bunic din lume”, probabil că acest articol îți va fi de folos. Află de aici cum să îi arăți că știi ce apreciază acestui vârstnic la care ții suficient încât să fii ajuns până aici cu cititul acestei introduceri. O mică atenționare trebuie făcută totuși: pentru unele cadouri, e posibil să fie nevoie de o investiție din partea mai multor membri ai familiei, dar acest lucru se întâmplă fiindcă unele idei țin de aspecte și domenii ale vieții unde achizițiile sunt, de obicei, mai scumpe, fiindcă sunt mai practice sau durabile.

 Ce achiziții îi pot arăta bunicului că știi ce contează pentru el

 Pentru început, e foarte posibil ca bunicul să locuiască la sat, ori la oraș într-o casă cu curte. Dacă acesta este cazul, poți să îți îndrepți atenția către unelte care să îl ajute să întrețină grădina. Cel mai recomandat e să ai în vedere faptul că l-ar ajuta foarte mult unelte electrice sau mecanizate, din cauza vârstei și a puterii fizice mai scăzute. În această categorie intră motosapele, motocultoarele, dar și motocositoarele. Acestea din urmă pot fi utile pentru bunicul chiar și dacă nu locuiește la curte, însă ține mult la a îngriji curtea blocului. Poți găsi motocositoare electrice online pe egospodarul.ro, laolaltă cu alte unelte ce îi pot fi pe plac bunicului.

O altă arie a vieții sale în care poți face cadouri care să conteze cu adevărat este sănătatea. Fiindcă nu e prea drăgăstos să îl cinstești cu programări la medic (deși util și în direcția asigurării unei vieți sănătoase), e un semn că îți pasă de el să îi cumperi bilete, singur sau alături de bunica, la o stațiune cu băi termale ori băi de nămol. Evident, acest cadou e unul la care se pot alătura și alți membri ai familiei, atât în achiziționare, cât și în participarea propriu-zisă în vacanță. E important când rezervi bilete pentru astfel de stațiuni să te interesezi dinainte ce proprietăți au tratamentele pe care le poate face acolo, și dacă se potrivesc acestea cu problemele de sănătate pe care le poate avea bunicul.

O altă idee de cadou, de data aceasta mai accesibilă din punctul de vedere al costurilor, este o șapcă din material fin sau o pălărie, sau, cum probabil îi va spune bunicul, o bască. Acestea erau foarte populare până în anii 80’, iar vârstnicilor de azi încă le sunt dragi, dovadă fiind frecvența cu care le poartă (și vechimea unora dintre ele, unele fiind chiar din acele vremuri!). Poți să îi încânți nostalgia cu un astfel de produs, însă nou și de calitate crescută, din materiale care să îi lase scalpul să respire și să se răcorească pe timpul verii.

În final, e important de menționat faptul că aceste idei sunt destul de generale și trebuie luate mai degrabă ca pe un ghid. Cele mai multe informații despre cadoul perfect pentru bunic le poți obține chiar de la el, într-un mod subtil care să nu denote evident ce urmează să faci cu acea informație.