Actualitate

Înca o victima cu noul coronavirus în Romania

Încă un caz de coronavirus a fost raportat miercuri în România. De data aceasta este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 56 ani.

El a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Marți noapte, acesta a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI la Spitalul ”Victor Babeș”.

La ora publicării acestei știri, în România au fost confirmate în total 36 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, șapte dintre ele numai miercuri. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia, o femeie de 43 de ani din București, medic la Spitalul MAI, acolo unde a ajuns un fost ofițer infectat cu COVID-19, și un bărbat în vârstă de 42 ani din Iași.

De asemenea, au mai fost testați pozitiv un bărbat de 55 ani din București, contact cu pacientul din spitalul MAI, un altul de 31 de ani tot din Capitală și o femeie de 53 de ani din Covasna, revenită recent din Italia. Ultul este bărbatul revenit din Israel.

În contextul special creat de răspândirea coronavirusului, Nicoale Ciucă, ministrul Apărării, a aprobat o solicitare a Departamentului pentru Situații de Urgență de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granița de sud, vest și nord-vest a României.

Miercuri, Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență a decis restricționarea activităților culturale, științifice, religioase, sportive și de divertisment în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că măsura nu se aplică centrelor comerciale, hipermarketurilor sau mall-urilor, dar este valabilă pentru cinematografe.
Arafat a mai transmis că acum nu se pune încă problema închiderii Capitalei sau a județului llfov: „Dacă va fi o transmitere intensă în comunitate, se poate discuta, dar acum nu luăm în calcul acest scenariu”.

sursa