Sanatate

Ioana Mihăilă, despre medicii de familie care nu încurajează vaccinarea

Ioana Mihăilă a vorbit despre cazuri de medici de familie care nu ar încuraja vaccinarea, ministrul Sănătăţii considerând că această atitudine nu este tocmai legală.
“E trist, dar nu ar trebui să fie nici foarte legal. Adică medicii de familie care reprezintă un corp profesional care a fost educat şi învăţat să încurajeze vaccinarea, ar trebui să fie principalii apostoli ai vaccinări şi cred că ei de fapt mai ales prin faptul că sunt cei mai apropiaţi de pacient ar trebui să fie cei care sunt cei mai vehemenţi actori care încurajează vaccinarea”, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, în emisiuea Insider Politic, de la Prima TV.

Întrebată dacă există mafie în sănătate şi dacă s-a lovit de interese în sistem, Ioana Mihăilă a răspuns: “Şi mie îmi plac informaţiile dovedite şi atunci, dacă ne uităm pe rapoartele DNA, care este instituţia abilitată să obiectiveze sau nu prezenţa mafiei în sănătate, ele arată că în sănătate există interese şi că există corupţie. (…) Sunt medic, am lucrat în sistemul privat, am interacţionat cu ce înseamnă sistem de sănătate public şi cu Casa de Asigurări şi cu direcţiile de sănătate publică şi cu structurile care emit avize şi autorizaţii şi am decis să intru în politică tocmai pentru a schimba aceste lucruri. Cred că răspunsul acesta este suficient”.

sursa