Politica

Iohannis convoacă CSAT miercuri pe tema coronavirusului: „Nu avem nici un caz înregistrat în România până în prezent”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat convocarea CSAT miercuri pentru a discuta măsurile pe care le vor lua autorităţile din România pentru a preveni răspândirea coronavirusului în România.
Am decis să convoc CSAT pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional. Autoritățile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare și informare a populației„, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în privința numărului de cazuri din Europa. Situația din Italia generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetățenilor români. Sunt în contact permanent cu instituțiile responsabile ale statului român pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină şi în care locuiesc români„, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.
Şeful statului a ţinut să precizeze că „nu avem nici un caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent”, dar că „va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ”.

Iohannis a făcut apel la responsabilitate atât din partea presei, cât şi a politicienilor pe acest subiect.
„Fac un apel la calm pentru cetățeni și îi îndemn să se informeze corect, să urmeze sfaturile de igienă ale medicilor. Fac un apel la mass-media să evite senzaționalul și știrile care pot genera și amplifica sentimentul de panică. Fac un apel la politicieni să nu speculeze oportunist acest fenomen. Am observat luări de poziție iresponsabile, cu declarații alarmiste. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine”, a mai spus Iohannis.

sursa